Gevelreiniging en herstelling

Is uw gevel aan vernieuwing toe?  Batisweet staat tot uw dienst om uw gevel te reinigen, vernieuwen of herstellen. Dankzij een grondige gevelreiniging ziet uw gevel er weer zo goed als nieuw uit. 

De gevel van uw woning is onderhevig aan verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, roet, mos, kalk en meer. Deze vervuilingen zetten zich vast en na verloop van tijd zullen ze zwarter kleuren. Met de juiste reinigingsmethode en dankzij een goed ontwikkeld team herstellen wij en reinigen wij uw gevel efficiënt en correct. 

Waarom uw gevel reinigen?

Uw gevel laten reinigen doet u allicht in eerste instantie voor het uitzicht. Een gevel wordt hersteld in zijn oude glorie wanneer u al het vuil en aanslag laat verwijderen. Het hoofdkarakter van uw oude gevel komt weer volledig tot zijn recht. Het laten reinigen van uw gevel heeft niet enkel een uiterlijke functie.

De gevel kan door de jaren heen in die mate zijn dat deze zijn vochtwerende functie verliest. Wanneer uw buitenmuur en gevel niet meer voldoende vochtwerend is, krijgt vocht vrij spel op uw binnenmuren. Door de gevel eerst grondig te reinigen en daarna te beschermen en te herstellen, herstelt u de gevel in zijn vochtwerende functie. Een grondige gevelreiniging geeft zeker een meerwaarde aan uw woning.

Reinigingstechnieken

De juiste onderzoektechniek wordt gekozen na een grondige studie van de gevel. Met de zorgvuldige reinigingstechniek kan dan al het vuil worden verwijderd zonder de ondergrond te beschadigen. Na de reiniging moet de gevel nog beschermd worden met een waterafstotende laag of anti-graffiti beschermlaag. Door deze extra behandelingen zorg je ervoor dat je gevel in de toekomst te onderhouden valt met minder schurende methoden. Er zijn verschillende soorten technieken om uw gevel te reinigen. De gekozen techniek is afhankelijk van het materiaal waaruit uw gevel is gemaakt en ook de duurzaamheid van het materiaal. 

Enkele van deze technieken zijn:

  • Hogedrukreiniging

  • Hydro-pneumatische reiniging met TORBO stralen

  • Gevelreiniging op basis van oppervlakte-actieve stoffen: een vorm van chemisch reinigen

  • Reiniging met verzadigde stoom: milieuvriendelijk en niet agressief

 

Wij staan zelf in voor de montage en demontage van onze stellingen. Deze voldoen aan de wetgeving.

 

Overtuigd? Neem dan contact op. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier op de website.

Onze andere werkzaamheden: