Cementeren en bepleisteren

Heeft uw gevel een opfrisbeurt nodig? Dan biedt het cementeren van uw gevel mogelijk de oplossing voor u. Het cementeren van uw muren is een eenvoudige en goedkope manier van renoveren waar Batisweet u mee kan helpen. Cementeren en bepleisteren heeft verschillende voordelen. Zo is het ideaal om kleurverschillen van oneffenheden in uw gevel weg te werken en uw gevel extra te beschermen tegen weerinvloeden. Een dunne cementlaag is meestal voldoende om uw gevel er zo goed als nieuw te laten uitzien. 

Wat is cementeren?

Bij het cementeren van uw (buiten)muren wordt er cementpleister  gebruikt om uw muren op te frissen. Dit kan zowel voor binnenmuren als buitenmuren, maar het wordt voornamelijk gebruikt voor buitenmuren en de gevel. Bij het cementeren van muren wordt uw muur voorzien van een dunne laag zandcement. De cementlaag geeft uw oude gevel een nieuwe en frisse look.  

 

Cementeren wordt vaak toegepast op oude gevels, waar bijvoorbeeld de bakstenen nog zichtbaar zijn en niet te fris meer ogen. Cementbepleistering kan ook dienen om kleurverschillen in de gevel weg te werken. Door een cementlaag aan te brengen, worden oneffenheden weggewerkt en is de muur extra beschermd tegen weersomstandigheden. Cementbepleistering heeft standaard een grijze kleur, maar deze is ook beschikbaar in andere kleuren. Door uw muren te laten cementeren in de juiste kleur, hoeft u ze ook niet te schilderen. 

U kunt uw gevel laten cementeren in verschillende diktes . Wilt u bijvoorbeeld dat de huidige structuur van de muur zichtbaar blijft? Kies dan voor een dunne deklaag. Dit geeft ook een landelijke toets aan uw gevel. Heeft u liever een diepgaande dekking en wilt u dat volledig effen en egaal? Dan kiest u natuurlijk voor een dikke deklaag. Cementbepleistering is luchtdoorlatend. Dit wil zeggen dat uw gevel kan blijven ademen na het cementeren. 

Hoe gaan we te werk?

Voor het cementeren van uw muren gaan wij zorgvuldig en stapsgewijs te werk. Alvorens aan de eigenlijke cementering te beginnen, starten we met het beitsen en sonderen van de te behandelen ondergrond. Afhankelijk van de staat van de te behandelen muren, gaan we aan de slag:  

  • mogelijke scheuren in de muur vullen we op en we brengen er een gisteren pleister op aan

  • we brengen een hechtlaag en/of vezelgaas aan op de muur

  • we cementeren de muren met sterveling. Deze mortal bestaat uit additieven die worden gekozen op basis van de te behandelen ondergrond (waterafstotend, toevoeging van een kleur,...)

 

Overtuigd? Neem dan contact op. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier op de website.

Onze andere werkzaamheden: