top of page

Gevelreiniging en herstelling

Is uw gevel aan vernieuwing toe?  Batisweet staat tot uw dienst om uw gevel te reinigen, renoveren of herstellen. Dankzij een grondige gevelreiniging ziet uw gevel er weer zo goed als nieuw uit. 

De gevel van uw woning is onderhevig aan verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, roet, mos, kalk et meer. Deze vervuilingen zetten zich vast op uw gevel waardoor deze naar verloop van tijd zwarter kleurt. Met de juiste reinigingsmethode en dankzij een goed opgeleid team herstellen of reinigen wij uw gevel efficiënt en correct. 

Waarom uw gevel reinigen?

Uw gevel laten reinigen doet u allicht in eerste instantie voor het uitzicht. Een gevel wordt hersteld in zijn oude glorie wanneer u al het vuil en aanslag laat verwijderen. Het oorspronkelijke karakter van uw oude gevel komt weer volledig tot zijn recht. Het laten reinigen van uw gevel heeft niet enkel een esthetische functie.

De gevel kan door de jaren heen in die mate zijn aangetast dat deze zijn vochtwerende functie verliest. Wanneer uw buitenmuur en gevel niet meer voldoende vochtwerend is, krijgt vocht vrij spel op jouw binnenmuren. Door de gevel eerst grondig te reinigen en daarna te beschermen en herstellen, herstelt u de gevel in zijn vochtwerende functie. Een grondige gevelreiniging geeft dus zeker een meerwaarde aan uw woning.

Reinigingstechnieken

De gepaste reinigingstechniek wordt gekozen na een grondig onderzoek van de materialen waaruit de gevel bestaat. Met de zorgvuldig gekozen reinigingstechniek kan dan al het vuil worden verwijderd zonder de behandelde ondergrond te beschadigen. Na de reiniging moet de gevel nog beschermd worden met een waterafstotende laag of anti-graffiti beschermlaag. Door deze extra behandelingen zorg je ervoor dat uw gevel in de toekomst makkelijker te onderhouden valt met minder abrasive methoden. Er zijn verschillende soorten technieken om uw gevel te reinigen. De gekozen techniek is afhankelijk van het materiaal waaruit uw gevel is gemaakt en ook de hardnekkigheid van het vuil. 

Enkele van deze technieken zijn:

  • Hoge druk reiniging

  • Hydro-pneumatische reiniging met TORBO stralen

  • Gevelreiniger op basis van oppervlakte-actieve stoffen: een vorm van chemisch reinigen

  • Reinigen met verzadigde stoom: milieuvriendelijk en niet agressief

 

Bij het reinigen van uw gevel maken wij ook gebruik van stellingen zodat we alles goed kunnen bereiken en grondig kunnen reinigen. Wij staan zelf in voor de montage en demontage van onze stellingen. Deze voldoen aan de geldende wetgeving.

 

Overtuigd? Neem dan contact met ons op. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier op de website.

Onze andere werkzaamheden:

bottom of page